Dak- en zoldervloerisolatie

1. Dakisolatie; de meest rendabele, milieubewuste en duurzame investering

Vele daken hebben nauwelijks dakisolatie en zijn nauwelijks geïsoleerd. Diverse onderzoeken tonen aan dat het dak de grootste bron van verspilling is binnen een woning.
De warmte stijgt en een slecht geïsoleerd dak is daarom de GROOTSTE OORZAAK VAN WARMTEVERLIES in een woning.

 

dakisolatie

 

Door de steeds stijgende energiekosten alsook het bewustzijn rond milieu en klimaat wordt dakisolatie een absolute prioriteit bij renovatiewerken. Over-isoleren bestaat niet, slecht isoleren wel.

Wordt het isolatiemateriaal niet juist aangebracht of isoleert men niet luchtdicht, dan ontsnapt de warmte en u krijgt trouwens problemen met condensatie en schimmelvorming.

Isoleren volgens de regels van de kunst laat u best uitvoeren door een vakman. Die zal ervoor zorgen dat er geen koudebruggen ontstaan (plaatsen waar de warme binnenruimte en de kou buiten met elkaar in contact staan). Vraag advies en prijsofferte bij GuySolutions@home. We helpen u graag om slim en efficiënt te isoleren.

Isoleren bewijst niet alleen ’s winters zijn nut, maar tijdens de zomer wordt de hitte buitengehouden. Dus tijdens de zomermaanden koelere binnenruimtes zonder dat u hoeft te investeren in een airco-installatie.

Dankzij de aantrekkelijke premies kunt u uw investering snel terugwinnen. Momenteel geniet u van 4 euro/m² voor dak- of zoldervloerisolatie.

2. Hoe gaan we te werk voor dakisolatie?

Eerst controleren we hoe en met welk product we uw dak het best kunnen isoleren. Afhankelijk van de dakopbouw kiest GuySolutions@home de best passende oplossing. Naast besparingen op de energiefactuur, kan het isoleren van uw dak ook de bewoonbare oppervlakte van uw woning vergroten (ombouw tot volwaardige hobbyruimte, een logeerkamer of een extra kinderkamer).

Via opmetingen wordt de offerte opgemaakt en besproken. Bij akkoord wordt de uitvoeringsdatum vastgelegd.

GuySolutions@home zorgt voor de nodige attesten en vraagt de premie zelf online aan.

3. Materiaalkeuze dak- en zoldervloerisolatie

Afhankelijk van de dakopbouw kiest GuySolutions voor de best passende oplossing. Zowel voor de inblaaswol (Supafil) als voor de glaswol op rol (multifit) kiest GuySolutions@home bewust voor het merk KNAUF.

isolatie voordelen

KNAUF MULTIFIT 035 en 032

Een onbeklede, opgerolde isolatie op rol vervaardigd uit minerale glaswol met ECOSE​®​ Technology van Knauf Insulation met een uitstekende isolatiewaarde.

dakisolatie glaswol
De isolatie wordt geplaatst tussen de balken en de sparren van de dakconstructie en kan in twee lagen toegepast worden.  Voor een gemakkelijke versnijding zijn de isolatierollen voorzien van snijmarkeringen om de 10 cm.

dakisolatie dakconstructie

Voordelen :

 • Geen chemische bindmiddelen bespaart 500x meer energie dan nodig is voor de productie
 • De hoogste norm voor een gezonde binnenluchtkwaliteit
 • Meer dan 80% gerecycleerd glas en van nature vriendelijker om te verwerken

De isolatie wordt luchtdicht afgewerkt met een intelligent damprem merk INTELLO PLUS

dakisolatie platen

Download hier de folder:
Knauf multifit 035
Knauf multifit 032

KNAUF SUPAFIL TIMBER FRAME 034

Deze duurzame glaswolisolatie wordt gebruikt bij hellende daken. Terwijl de spouwmuur gevuld wordt, kan ook het hellend dak snel en eenvoudig na-geïsoleerd worden. Met dezelfde machine wordt Supafil Timber Frame ingeblazen tussen de gordingen of spanten in het hellend dak. Ook de nok kan meegenomen worden, net als andere (niet zichtbare) lege ruimtes of onregelmatige aansluitingen van het dak. Door het optimaal vullen worden koudebruggen en energieverliezen voorkomen.

Timberframe Supafil

Voordelen:

 • geen afval en slechts één product op voorraad
 • optimale en volledige vulling, ook rondom installaties
 • geen koudebruggen en energieverliezen, hoek en kieren worden eenvoudig gevuld, ook bij onregelmatie constructies en aansluiting
 • eenvoudige, schone en snelle verwerking, zowel van binnenuit als buitenaf
 • duurzaam product bestaande uit 80% gerecycleerd glas
 • verlaagt het energieverbruik
 • vermindert de CO2 uitstoot
 • vergroot het woon-en werkcomfort door hoogwaardige thermische en akoestische eigenschappen
 • brandveilige isolatie

De isolatie wordt luchtdicht afgewerkt met een intelligent damprem merk INTELLO PLUS.

Download hier de folder:
Knauf Supafil Timber Frame 034

KNAUF LOFT 045

SUPAFIL LOFT isolatie een topproduct om uw verloren zolder of niet verwarmd en niet gebruikt ruimtes optimaal te isoleren. Deze minerale wol wordt ingeblazen van binnenin de woning of van buitenaf (via opening onder de dakbedekking).

Een zeer gelijkmatige verdeling vormt een isolerend deken op uw zoldervloer.  Dit wordt aangebracht door een inblaassysteem dat gebeurt door een professionele installateur.  GuySolutions@home is een erkend Supafil Installateur (SEI).  Hierdoor wordt de supafil loft perfect over de zoldervloer verdeeld zodat u er het maximale rendement uithaalt.

zoldervloer isoleren

Voordelen:

 • ingreep is eenvoudiger dan het aanbrengen van isolatie tussen de balken en de sparren van de dakconstructie
 • snelle en forse terugverdientijd door hogere energie-en kostenbesparing
 • weinig stof-en geluidsoverlast
 • gegarandeerd waterafstotend
 • gegarandeerde uitstekende binnenluchtkwaliteit
 • gegarandeerd brandveilig
 • hoogwaardige en constante thermische en akoestische eigenschappen

Download hier de folder:
Knauf Supafil Loft

Nooit meer té warm of té koud!